U Aandahls ble årets bedrift 2013

Hedersbetegnelsen Årets Bedrift 2013 gikk til U Aandahls EFTF. Styreleder i MNF, Olav Gjerland, delte på vegne av juryen ut prisen under MNF sitt årsmøte 14. mai 2014. Kjøpmennene Johan Sættem, Svein Arild Sættem og Ole Rødstøl var tilstede  og mottok prisen.

Juryens begrunnelse

U. Aandahls ble grunnlagt i 1882 av enkefru Ulrikke Aandahl, da hun startet en liten manufakturforretning i Molde Sentrum. Forretningen ble stadig utvidet, og de de handlet etter hvert ikke bare metervare, men også alle slags konfeksjonsvarer, reiseeffekter, gulvtepper, linoleum, sengeutstyr mm. 

 
Siden oppstarten har eierne evnet å forandre seg i takt med utviklingen. Nye avdelinger har kommet til og andre har blitt solgt. De har vist stabilitet og fornying i både gode tider og tøffere tider, og kan vise til stadig vekst, generasjonen etter generasjon. Fagkompetanse, nøkternhet, personlig service og bransjekunnskap er sentrale stikkord for hvorfor bedriften klarer seg i et utfordrende marked.


Bedriften er handelsnæringens kulturbærer i vårt område. De er forbilledlige klare på viktigheten av at skal en ha et levende sentrum, må det satses, hvilket de ikke bare uttaler, men også gjør ved sitt engasjement både i og utover kjerne virksomheten.De er en institusjon i seg selv og fremstår som en bauta - en del av identiteten til Molde sentrum. 

 
I dag består virksomheten av 4 Cubus-avdelinger lokalisert på Amfisenteret Surnadal, Amfisenteret Sunndalsøra, Amfi Roseby i Molde og i Molde sentrum. Flaggskipet er fortsatt t U. Aandahls , stormagasin, som strekker seg over 4 etasjer i Molde sentrum. Videre eier de Moldetorget Parfymelle og dameavdelingen Lady Chic på Roseby og herreavdelingen Lied herre på Futura i Kristiansund.


130 årsjubileum ble feiret i 2012 og U. Aandahls er således et av de eldste tekstilfirmaene i Norge. Eierne har vist at med nøkternhet og klokskap, kan virksomhet fortsatt vokse seg sterkere selv om rammebetingelser og konkurransesituasjon er stadig tøffere.

Årets Bedrift

Årets bedrift er en næringspris og en hedersbemerkelse som kan deles ut til virksomheter eller institusjoner. De som mottar prisen må ha utmerket seg innen næringsutvikling. Prisen skal spesielt honorere god og gjennomført innsats innen:
- Markedsføring
- Produktutvikling
- Nyetablering


Juryen består av styret i Molde Næringsforum.


Se oppslag fra Romsdals Budstikke:

http://www.rbnett.no/nyheter/article9672041.ece