My bed - My wonderland

Han er impulsiv og glad i action. Han blir glad av snø på Skaret og sørger for både samspill og musikk på jobb. Møt lederen for Wonderland-orkesteret, Jon Daniel Nesje.

Navn:
Jon Daniel Nesje

Alder:
51

Bedrift:
Wonderland AS

Kort beskrivelse av bedriften:
Wonderland utvikler og produserer madrasser og senger som selges gjennom forhandlere og møbelkjeder i Norge, Danmark, Sverige, Tyskland, Nederland og Belgia. Selskapet omsetter for nærmere 300 MNOK og har ca 100 ansatte, de fleste tilknyttet fabrikken på Åndalsnes.

Kan du beskrive/ forklare stillingen din uten å bruke stilingstittel? Vær kreativ!
Jeg er leder for Wonderland-orkesteret med mange flotte musikere som spiller ulike instrumenter. Oppgaven min er å sørge for samspill og skape musikk ut av helheten.

Hva er din stilling, og hvor lenge har du hatt den?
Jeg har vært administrerende direktør i Wonderland AS i 4 år.

Hva er din bedrift spesielt god på?
Wonderland lager verdens beste senger! Vi utvikler personlig tilpassede sengeløsninger med unike egenskaper og design. Vi har produksjon på Åndalsnes og mange lokale leverandører. Du finner Wonderland-senger i de fleste møbelbutikker med respekt for seg selv :-)

Hva ønsker dere at alle skal tenke når de hører bedriftens navn?
Vår visjon er «My bed, my Wonderland». Vi ønsker at de som har en Wonderland-seng skal lengte etter å finne roen i «sitt Wonderland», mens de som mot formodning ikke har en Wonderland-seng skal rushe til nærmeste butikk for å skaffe seg en!

Hva gjør dere for å få dette til?
Vi jobber kontinuerlig med innovasjon for å utvikle nye produkter og finne nye måter å ta produktene til markedet på. Vi selger sengene våre gjennom kjeder og forhandlere og jobber med dem for å utvikle gode kommunikasjonsløsninger til bruk både i butikk og i trykte og digitale media.

Hva er det beste med å bo i Molderegionen?
I forhold til størrelsen på regionen har Molde og Romsdal et variert og godt nærings- og kulturliv. Jeg setter også stor pris på den unike kombinasjon av hav, fjord og fjell innenfor kort reiseavstand. Dette gir fantastiske muligheter for aktivitet og friluftsliv for enhver smak.

Hvorfor er det riktig å si at Molderegionen er god på å skape resultater?
Det er riktig å si det fordi det får oss til å tro på det! Det kan nærmest være en selvoppfyllende påstand dersom det ikke fører til at vi lener oss tilfreds tilbake. Hvor gode vi egentlig er til å skape resultater sammenlignet med andre, er jeg likevel ikke så sikker på.

Hva mener du er de tre viktigste sakene for Molderegionen fremover?
1.Det er vanskelig å komme utenom sykehussaken. Vi må få realisert Norges mest moderne sykehus på Hjelset så snart som overhode mulig!
2. Dessuten må vi jobbe for å utvide vårt bo og arbeidsområde både nordover og sørover. Dette krever satsing på infrastruktur og «kulturelt» arbeid for å bygge ned regionale spenninger og motsetningsforhold.
3. Vi trenger også å sikre oppslutning om og utvikling av våre regionale stoltheter Moldejazz og MFK.

Hva er det artigste du har vært med på?
Jeg har vært med på myyye artig, både privat og i jobb. Jeg liker action, og det kanskje mest vanvittige jeg har opplevd i jobbsammenheng var en drosjetur i Mumbai. Vi skulle nå et fly, og drosjesjåføren la virkelig sjela si i oppdraget! Det gikk over midtrabatter og gressplener og mot enveiskjøringer - alt i et halsbrekkende tempo. Vi rakk flyet!

Har du noen gang gjort noe dumt på jobb som du kan le av nå?
Jeg er ganske impulsiv, og det medfører at det av og til kan bli sagt og gjort ting som er lite overtenkt, noe nåværende og tidligere kollegaer helt sikkert kan bekrefte. Da er det viktig å lytte på andres innspill og raskt korrigere seg inn. Selvironi og evnen til å le av egne feil er en nyttig egenskap :-)

Hva er din største fobi?
Jeg skjønner ikke spørsmålet...

Hva gleder du deg til?
Snø på Skaret og gode toppturforhold!

Hvem utfordrer du til å blir intervjuet?
Ketil Bjerkeland, daglig leder i BBW