På tå hev!

Per Olav Myrstad er først ute i mini intervjuserien vi har med næringslivsaktører i Molderegionen. Per Olav leder Astero AS,  som er en av rundt hundre arbeidsmarkedsbedrifter i Norge.

Navn
Per Olav Myrstad
Alder
48 år

Bedrift
Astero AS er en av rundt hundre arbeidsmarkedsbedrifter i Norge. Bedriften ble etablert i 1969 og har forandret seg mye siden den gang. Astero er en moderne og nytenkende bedrift og i kontinuerlig endring for å tilpasse oss behovene i befolkningen og arbeidsmarkedet. Bedriften har en stab med 80 ansatte fagpersoner med stor bredde i kompetanse. Bedriften har i tillegg 190 ansatte i ulike tiltak. I dag er derfor 270 personer i arbeid i våre ulike avdelinger. Alt overskudd brukes til videreutvikling av virksomheten, i samsvar med Forskrift om arbeidsrettede tiltak og tjenester.

Kan du beskrive/forklare stillingen på en din uten å bruke stillingstittel- være gjerne kreativ!
Sørge for at alle andre har det de skal for å gjøre en god jobb, være en katalysator for utvikling og inspirator og
forhåpentligvis være et eksempel og et positivt bidrag til at vi har det bra på jobb. Men ikke minst sørge for at vi har rett folk på rett plass til rett tid og at vi jobber med de rette tinga. Jeg lever under mantraet at det er helt vesentlig med stor involvering, jeg styrer gjennom nøkkeltall og overlater ellers ansvaret til de som kan jobben - jeg har stor tiltro til at den enkelte vet best hva som behøves å gjøres! Få beslutningen på det nivået der ting skjer og ser min rolle som å sørge for at alle har de hjelpemidlene de trenger for å gjøre en god jobb.

Hva er din stilling og hvor lenge har du hatt den?
Min stilling er adm. dir og jeg har hatt stillingen siden jeg startet i bedriften i begynnelsen av 2011.

Hva er din bedrift spesielt god på?
Stort hjerte, stor arbeidskapasitet, fleksible, fantastisk flinke og entusiastiske medarbeidere, godt strukturert og er godt rustet på ressurssiden til å kunne utøve det som er bedriftens formål.

Hva ønsker dere at alle skal tenke på når de hører bedriftens navn?
Nyskapende, frisk og resultatorientert, leverer gode resultater og at vi utgjøre en forskjell for regionen og enkeltindivid.

Hva gjør dere for å få dette til?
Sørge for å ha landets beste arbeidsstokk, vi er på tå hev, lever med samfunnsendringer, vi skal være med der det skjer nye ting og der det er behov for endring.

Hva er det beste med å bo i Molderegionen?
Norges beste region å bo i! Sterkt næringsliv, fantastisk natur, trivelige folk, koselig by; det beste fra kardemomme by og lite negativ for øvrig.

Hvorfor er det riktig å si at Molderegionen er god til å skape resultater?
Historikken viser det, vi har gjort det i hundrevis av år og kommer til å gjøre de neste hundre også - det ligger i kulturen og genene våre, dette tilsier at vi vil skape resultat fremover også.

Hva mener du er de tre viktigste sakene for Molderegionen fremover?
Infrastruktur, sykehus og konkurransedyktighet - fokus på kompetanse og å bibeholde nysgjerrigheten og iveren etter å skape og utvikle fremtidens arbeidsplasser.

Hva er det artigste du har vært med på?
Det egner seg ikke på trykk:-)

Har du noen gang gjort noe dumt på jobb som du kan le av nå? Fortell
Gjør det hele tiden! Lever under mottoet at du angrer stor sett ikke på det du har gjort, men på det du ikke har gjort! Jeg tror det lønner seg å knuse noen egg, og om det skaper utvikling så lever jeg godt med noe eggedosis!

Hva er din største fobi?
Har ikke fobier jeg!

Hva gleder du deg til?
Det enkle er det som gleder meg mest, det enkle og det nære, det å kunne gjøre en forskjell for noen og det å skape resultat. Gjerne sammen med andre.


Jeg utfordrer:
Gunnar Gjeldvik, leder av den nystartede bedriften Alpha AS