Gunn Anne Lyngstad på Lanullva

Gunn Anne Lyngstad - med hjertefølelse og ormefobi!

Navn: Gunn Anne Vinje Lyngstad
Alder: 50 år
Bedrift: Vinje Ullvarefabrikk AS/Lanullva

Kort beskrivelse av bedriften:
Produsent og distributør av ullundertøyskolleksjon Lanullva og andre ullprodukter i ren merinoull til hele familien. Vi er kjent for utsalgstedet vårt Lanullvabrygga som er ei gammel brygge fra 1882 som ble restaurert i 2011 og tatt i bruk som butikk. Det har vært suksess fra dag en og som har økende besøkstall hvert år. Hvem trodde på at vi kunne skape en slik suksess med en butikk ute på landet? I tillegg har vi konseptbutikk på Røros og nettbutikk hvor vi sender våre fine ullprodukter rundt omkring i hele landet. I julesesongen selger vi også mye til bedrifter i regionen som gir Lanullva- ulltrøye som gave til ansatte.

Kan du beskrive/ forklare stillingen din uten å bruke stilingstittel? Vær kreativ!
Jeg er som en potet, jeg fyller mange roller som eier og daglig leder. En vanlig dag på jobben inneholder alt fra å jobbe med salg og markedsføring til strategiske oppgaver relatert til vår utvikling og vekst i markedet. Jeg er en meget engasjert dame som har et brennende engasjement for Lanullva og jeg har mange spennende ting på gang og ser mange muligheter for å kunne tilby våre kunder et bredere tilbud her på Lyngstad.

Hva er din stilling, og hvor lenge har du hatt den?
Jeg er daglig leder og har vært det siden 2007. 

Hva er din bedrift spesielt god på?
Vi er gode på å selge våre fantastiske ullprodukter og vi blir stadig bedre kjent i markedet. Vi er også svært gode på produktutvikling.

Hva ønsker dere at alle skal tenke når de hører bedriftens navn?
At Lanullva er varme og gode kvalitetsprodukter i mange fine farger som du bare må ha.

Hva gjør dere for å få dette til?
Jobber hardt og målbevisst. Vi tror på det vi holder på med. Lanullva har mange flinke folk på laget som gjør en kjempejobb hver dag. Så hjelper det at vi er glad gjeng som tørr og være litt annerledes og vågale.

Hva er det beste med å bo i Molderegionen?
Først og fremst at det er utrolig fint med en kjempefin natur ut mot Atlanterhavet. I tillegg er det veldig sentralt, med kort vei til to flyplasser. Jeg har en hjertefølelse for hjemplassen min og er så utrolig glad for at jeg flyttet hjem igjen fra Østlandet i 2007.

Hvorfor er det riktig å si at Molderegionen er god på å skape resultater?
Vi har et rikt og mangfoldig næringsliv. Det er mange gründere i regionen og det er bevis på at folk er kreative og tør å satse. Målet er å skape noe som gir vekst og arbeidsplasser til regionen. På denne måten har vi gjennom tidene satt oss selv på kartet.

Hva mener du er de tre viktigste sakene for Molderegionen fremover?
1.Sykehussaken, vi trenger sårt et nytt sykehus.
2. At kommuner slår seg sammen.
3. At regionen får nyetablerte bedrifter som erstatter tapte jobber fra oljesektoren.

Hva er det artigste du har vært med på?
Det må være når jeg fikk utdelt prisen i den nasjonale finalen til Innovasjon Norge i 2014, som Midt - Norges beste kvinnelige gründer. Det var et stort øyeblikk.

Har du noen gang gjort noe dumt på jobb som du kan le av nå?
Det har jeg sikkert gjort, men kommer ikke på noe akkurat nå.

Hva er din største fobi?
Det må være orm. Tenker alltid på det når jeg er ute på tur.

Hva gleder du deg til?
Akkurat nå gleder jeg meg til å få sommerferie. Ellers så skal jeg til Italia i Umbria på mat og vin kurs i september. Besøk av kjente vingårder og mye god mat.

Hvem utfordrer du til å blir intervjuet?
Beathe Solemdal på Oil 24 i Molde. Hun er en blid, engasjert og fantastisk hyggelig dame.