Høstens møteplass Romsdalskonferansen - 29.september 2016

AT MAN NOE VIL!  Hver tredje norske jobb kan bli erstattet av ny teknologi innen 20 år. Viljen og evnen til omstilling i nærings- og samfunnslivet er under stort press og er for mange minst like avgjørende som de endringene en møter i markedet.  Omstilling, teknologi og innovasjon er sentrale stikkord for årets tema. Vi kan love en dag med gode innlegg fra personer som har noe å komme med og som er flinke å formidle!  Over 200 personer er påmeldt pt, fortsatt plass til flere.
Dato29. september kl. 00:00
Last ned til kalender

Vi kan også i år presentere dagsaktuelle og sentrale innledere fra næringsliv og offentlig sektor, som enten profesjonelt eller personlig har erfaringer og kunnskap om temaet de vil formidle til oss.  Sterke navn som Hadia Tajik, Torger Reve, Ingvar Wilhelmsen, Ole Petter Nyhaug, Daniel Skjeldam og Kjersti Kleven sammen med de regionale bedriftslederne  Ole Bjørner Loe Welde, Torbjørn Hjelden, Ingebjørg Klausen og Hilde Aspås er årets innledere. Knut Marius Djupvik skal lose oss gjennom programmet.

Bli med på høstens store møteplass torsdag 29. september 2016  -  en dag med påfyll og møt næringslivsledere, politikere og øvrig offentlig- og samfunnsliv fra regionen.

PROGRAM

08.30 - 09.15 Kaffe og registrering

09.15 - 09.30 Velkommen v/Britt Flo, daglig leder Molde Næringsforum

09.30 - 10.00 Det nye næringslivet og samfunnet
                        v/Hadia Tajik, nestleder Arbeiderpartiet

10.05 - 10.35 Best på lønn og langrenn - også i 2030?
                       v/Torger Reve, professor, Handelshøyskolen BI

10.35 - 11.00 Pause

11.05 - 12.05 Vår historie - regionale aktører forteller om sin drivkraft   
                        v/Ole Bjørner Loe Welde, ansvarlig redaktør Romsdals Budstikke
                        v/Ingebjørg Klausen, administrerende direktør Midsund Bruk AS
                        v/Torbjørn Hjelden, daglig leder og medeier Grande Fabrikker AS
                        v/Hilde Aspås, daglig leder iKuben

12.05 - 13.00 LUNSJ 

13.00 - 13.10 Etter lunsj

13.10- 13.40 Det er ikke mer synd på deg enn andre!
                       v/Ingvar Wilhelmsen, lege og professor emeritus, Hypokonderklinikken

13.45 - 14.15 Når teknologi møter mennesker - fremtidsforsker
                        v/Ole Petter Nyhaug, partner og kreativ leder Opinion

14.15 - 14.45 Pause med kaffe

14.45 - 15.15 Snu skuta!
                        v/Daniel Skjeldam, konsernsjef Hurtigruten

15.20 - 15.50 Ingen framtid uten teknologi - ingen teknologi uten industri
                        v/Kjersti Kleven, styreleder Kleven Verft AS   

15.50 - 16.00 Årets I 2015 v/leder av juryen Olav Gjerland    


Dato: Torsdag 29. september kl 08.30 - 16.00
Sted: Bjørnsonhuset, Scandic Seilet Hotell
Deltakeravgift: kr 3000,- + mva, inkl lunsj.

Informasjon om avbestilling:
Bindende påmelding. Ved avbestilling etter 21.september må full deltakeravgift betales, kun skriftlig avbestilling godkjennes.

Sett av datoen og meld deg på.


Klikk her for informasjon om tidligere konferanser.

Meld deg på her!

        Program_Romsdalskonferansen_2016.pdf

Hadia_Tajik.jpg
Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet

Tajik er journalist, jurist og politiker. Hun ble valgt inn på Stortinget i 2009. Fra 2012 - 2013 var Tajik kulturminister, hun var da den yngste statsråden i Norge, og den første muslimske. Fra 2015 har hun vært parlamentarisk nestleder i AP, og leder av valgkomiteen. Tajik leder Justiskomiteen på Stortinget.

Torger_Reve.png
Torger Reve, professor ved Handelshøyskolen BI

Reve er professor i strategi og industriell konkurranseevne ved Handelshøyskolen BI hvor han også har vært rektor der i to perioder. Reve har tidligere vært professor ved Norges Handelshøyskole og adm.dir. ved Stiftelsen for Samfunns- og Næringslivsforskning (SNF). Han har doktorgrad fra Northwestern University i USA og har hatt forskningsopphold ved ledende universiteter i USA og Asia. Han er kanskje meste kjent for å ha ledet forskningsprosjektet et "Et kunnskapsbasert Norge" hvor de bla så på hvilke nye næringer vil bli skapt og videreutviklet, hvordan vil framtidens konkurranseutsatte norske næringsliv se ut?

Ola_Bjoerner_Loe_Welde.jpg
Ole Bjørner Loe Welde, ansvarlig redaktør i Romsdals Budstikke

Loe Welde har bred journalistisk erfaring fra Gudbrandsdølen, Nationen og Dagbladet, der han også har hatt ulike lederposisjoner. Han har studert statsvitenskap og er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo. Avisbransjen er generelt preget av fallende opplag og annonseinntekter for papirutgavene, og økende aktivitet for de digitale utgavene. Romsdals Budstikke feiret nylig økte opplagstall.

Ingebjoerg_Klausen.jpg (foto: Rigmor Sjaastad Hagen)
Ingebjørg Klausen, administrerende direktør i Midsund Bruk

Klausen er VP Mechanical Services at Fjords Processing og Managing Director ved Midsund Bruk AS. Hun er utdannet mekanisk ingeniør med spesialisering i VVS samt en mastergrad i management. Klausen har jobbet i bla R&M Ship Interior og Vard Accommodation AS. Klausen er styreleder for lederforum for Kvinner i Molderegionen.

Torbjoern_Hjelden.jpg
Torbjørn Hjelden, daglig leder og medeier i Grande Fabrikker

Bedriften produserer og leverer skreddersydde innredninger og interiørdetaljer, med fokus på høy kvalitet og funksjonelt design. Bedriften har mer enn 60-års historie, og har god lønnsomhet. De har tatt et tydelig valg når det gjelder å satse på produksjon i Norge. Grand har gjennom mange år satset bevisst på design og Torbjørn Hjelden mener at design er den nye norske "olja". I løpet av en uke i vår mottok de ikke mindre enn 3 priser for den nyutviklede knaggen Hlin, Merket for god design, Årets produkt» av Norsk Industri møbel + interiør og Norsk Trevare sin hederspris

Hilde_Aspaas.jpg
Hilde Aspås, daglig leder i iKuben

Aspås ble ansatt som daglig leder i industriklyngen iKuben i 2012. Hun har utdanning fra NTNU og har erfaring både fra offentlig forvaltning og privat næringsliv. iKuben er en tverr-industriell klynge med 34 internasjonalt orienterte industribedrifter i Møre og Romsdal. Felles for bedriftene er at de har utfordringene og mulighetene som ligger i industrielt internett som fokusområde. iKuben står for innovativ, internasjonal industri.

Ingvard_Wilhelmsen.jpg
Ingvard Wilhelmsen, lege og professor emeritus med hypokondri som spesialitet, Hypokonderklinikken

Wilhelmsen er professor emeritus i indremedisin, psykiater og har siden 1995 drevet Norges eneste klinikk for hypokondere. Han er mye brukt som foredragsholder og har skrevet flere bøker innen kognitiv terapi og tankens makt; hvordan kan en best mulig handtere stress og omstillinger? Han har også gjennomfør flere forskningsprosjekt, bl.a hvorfor norske arbeidstakere har så stort sykefravær.

Ole_Petter_Nyhaug.jpg
Ole Petter Nyhaug, partner og kreativ leder i Opinion

Endring skjer ikke når det kommer ny teknologi. Det skjer når teknologien får folk til å adoptere ny atferd. Nyhaug ser på hva som vil prege vår atferd de neste årene. Han har gjennom 18 år som konsulent, analytiker og foredragsholder blitt kjent som en av Skandinavias fremste innen trendanalyser og forbrukerinnsikt med fokus på innovasjon. Nyhaug er en av få nordmenn som har fått innpass som rådgiver og analytiker på globalt nivå hos kjente merkevarer som Coca-Cola, Audi og IKEA.

Daniel_Skjeldam.jpg
Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten

Skjeldam er utdannet siviløkonom fra NHH i Bergen. Etter endt utdanning var han en del av startup-teamet i flyselskapet Norwegian Air Shuttle, de siste årene som kommersiell direktør. Største eier i Hurtigruten, Trygve Hegnar, hentet han personlig til jobben som konsernsjef for selskapet høsten 2012. Det gjorde Skjeldam til den yngste lederen for et børsnotert norsk selskap. Hurtigruten har gjennom de siste årene vært gjennom en stor snuoperasjon og leverte sitt beste resultat gjennom tidene i 2015. Skjeldam er utdannet siviløkonom fra NHH i Bergen.

Kleven_Kjersti.jpg(foto: Per Eide)
Kjersti Kleven, styreleder i Kleven Verft AS

Kleven er medeier og styreleder i Kleven Maritime AS med tilhørende datterselskaper. Hun er utdannet sosiolog og har tidligere vært forsker ved Fafo, personalsjef i Rolls-Royce Marine og prosjektsjef i Nordvest Forum og tidligere styreleder i Norsk Industri. I 2014 fikk hun fikk Innovasjon Norges hederspris "Årets Verdiskaper" - prisen deles ut til en person som på enestående vis har bidratt til å skape store økonomiske verdier for sin bedrift og en hel næring. I begrunnelsen stod det: «Med bakgrunn i sin posisjon, kunnskap, engasjement og personlighet fremstår vinneren som en god rollemodell for andre. Årets verdiskaper er visjonær, handlekraftig, har stort nettverk, og har bygget opp store økonomiske verdier for sin bedrift.»

Knut_Marius_Djupvik_.jpg
Knut Marius Djupvik, programleder Romsdalskonferansen 2016

Knut Marius Djupvik kommer fra Tomrefjord. Han har drevet med sang og musikk hele livet og har en mastergrad i rytmisk musikk. I 2013 vant Knut Marius The Voice. I tillegg til å være soloartist er han vokalist i bandet Red Hot som har spilt fast på Moldejazz siden 2008.

                            Stoettespillere.jpg

                     Arrangoerer.jpg