Toril Hovdenak

Delingskultur, Via Ferrata og pizza er viktig for Toril!

Navn: Toril Hovdenak
Alder: 47
Bedrift: Bussbygg AS

Kort beskrivelse av bedriften?
Bussbygg er Norges største produsent av karosseri til lastebiler og tilhengere. Vi leverer våre produkter både til Norge og Sverige.
 
Kan du beskrive/forklare stillingen din uten å bruke stilingstittel? Vær kreativ!
Det er mitt ansvar å legge til rette for at alle de dyktige fagfolkene i Bussbygg har de beste forutsetninger for å gjøre sin jobb på en måte som gir oss lønnsom drift og fornøyde kunder. 

Hva er din stilling, og hvor lenge har du hatt den?
Administrerende direktør siden oktober 2012 

Hva er din bedrift spesielt god på?
Vi er gode på løsninger for godstransport. Spesielt gode på løsninger for gods som krever temperaturregulering, som f.eks matvarer. 

Hva ønsker dere at alle skal tenke når de hører bedriftens navn?
Våre kunder skal tenke at Bussbygg bygger de aller beste transportskapene som er mulig å kjøpe.

Hva gjør dere for å få dette til?
Vi arbeider hver dag for å bli bedre og bruker systematisk alle våre feil til å lære av. Denne oppskriften har gjort at vi nå har tidenes laveste reklamasjonskostnader selv om vi innførte 5 års garanti på våre produkter i 2012.

Hva er det beste med å bo i Molderegionen?
Naturen - uten tvil! Jeg kunne ikke bodd noe annet sted - kort veg til både fjord og fjell - det finnes ikke maken! En av vinterens flotteste skiturer gikk til Sjurvarden med en magisk kombinasjon av fjell, godt skiføre og utsikt over mektige Hustadvika.

Hvorfor er det riktig å si at Molderegionen er god på å skape resultater?
Det er viktig å ha troen på at vi kan! Det er flere trekk ved regionen her som bidrar til at vi lykkes. Det at vi har en bredde i næringsstrukturen vår er en styrke. Initiativ som for eksempel iKuben, Lean Forum Nordvest og Lederforum for kvinner i Molderegionen er viktig for å skape en delingskultur der gode erfaringer og nyttig kunnskap deles til beste for alle bedriftene i regionen.

Hva mener du er de tre viktigste sakene for Molderegionen fremover?
1. Møreaksen
2. Nytt sykehus på Hjelset
3. Ny, robust kommunestruktur

Hva er det artigste du har vært med på?
Umulig å velge, - jeg har vært heldig og fått oppleve mye spennende. Møte med fornøyde kunder er like artig hver gang! Av siste års opplevelser vil jeg ellers nevne ferdigstillelse av ny hytte, Via Ferrata-tur i Dolomittene, USA med besøk hos bla. Federal Reserve, IMF og FN.

Har du noen gang gjort noe dumt på jobb som du kan le av nå?
Mange ganger! Det ferskeste eksempelet var da jeg like før påske leverte fra meg mobiltelefonen for en rask reparasjon og så ba reparatøren om å ringe meg når han var ferdig.

Hva er din største fobi?
Har vel ingen fobier, men er dårlig til å takle møter uten framdrift og struktur....

Hva gleder du deg til?
Jeg gleder meg til Bussbygg snart skal levere sitt bygg nummer 8000 og deretter til vi skal feire vårt 70-årsjubileum neste år. På hjemmebane er det snart duket for markering av et 25-år langt ekteskap med samling av barn og svigerbarn i Loen. Der skal vi leike oss høyt til værs i Via Ferrata-klatrestien.

Hvem utfordrer du til å blir intervjuet?
Et levende bysentrum er viktig for utvikling av regionen vår - jeg utfordrer en av de lokale miljøskaperne i sentrum: Gyda i Hos Gyda. De lager for øvrig byens beste pizza.  

Gyda Katrine Nesdal Kjørsvik