SHM Solutions ble Årets Bedrift 2017!

Styreleder i Molde Næringsforum, Kolbjørn Heggdal, delte ut prisen for Årets Bedrift 2017 under årets Silde- og tapasbord. Vi gratulerer SHM Solutions!

Juryens begrunnelse: 

Da myndighetene for noen år siden varslet innskjerpinger i kravene til sikkerhetsstyringen om bord på mindre skip og fartøy, så de fleste i havbruksnæringen dette som store utfordringer.

Gründerne bak Årets Bedrift 2017 så derimot dette som en stor forretningsmulighet. Uten kunder og produkter, og med et veldig umodent marked, forlot de offshorenæringen i 2013 og etablerte sin egen virksomhet. SHM Solutions utviklet raskt en imponerende portefølje av egne produkter, og ble på få år den ledende leverandøren av sikrere dekksutstyr til havbruksnæringen i Norge. Gründerne så imidlertid raskt nye muligheter i næringen og har nå beveget seg inn på software og IT-feltet. De er av de første som har lansert en industriell AR-løsning i stor skala og er i ferd med å bli den første lærebedriften innen industriell AR i Norge. De holder også på å utvikle en plattform for industrielt internett som vil kunne gi havbruksnæringen en helt annet informasjonstilgang og beslutningsgrunnlag enn de har per i dag.

SHM Solutions er i dag et allsidig og tverrfaglig konsern som er spesialister på kraner, løfte- og håndteringsutstyr og leverer innovative løsninger på digital fjernsupport, VR/AR og Industrielt Internett (IIoT). Bedriften er et godt forbilde på hvordan man kan overføre kompetanse og erfaring fra olje og gass til havbruk. De har underveis stolt på sin industrielle intuisjon, og har raskt kunnet realisere idéer og initiativer. Med sin innovative og teknologidrevne filosofi fremstår de som den en svært god representant for det nye næringslivet.

File 11