Smaken av Midsund ble godt tatt imot

Turist i Midsund er en del av Moldevert, et vertskapsprogram der vi lærer om hverandre i Molderegionen slik at vi får kunnskap om tilbud og blir bedre til å selge inn hverandre. Det var rundt 40 ansatte i reiselivet og næringsliv for øvrig tilstede på visningsturen til Midsund, der smaken av Midsund med den lokale palett råvarer og de lokale opplevelser ble presentert. I tillegg var med vertskapet fra Midsund var vi rundt 50 til bords.

Turen startet fra Molde sentrum med buss fra Aukra Auto. Molde Næringsforum som har ansvar for utvikling av reiselivet i Molde, Midsund, Nesset og Aukra iht til Masterplan Reiseliv 2030, hadde tilrettelagt visningsturen og ønsket velkommen til å smake på opplevelser og råvarer fra Midsund.

Og på Solholmen ble ‘trappekongen’ Kolbjørn Stølen med bussen videre som guide. Han fortalte om den store satsingen med nettverket av steinlagte trapper på Midsund, og viste fram oppgangene til trappene. Det er søkt om autorisasjon som Nasjonal Turiststi for trappene til Rørsethorn. Dersom autorisasjonen blir innvilget fører det med seg statlige midler og markedsføring. Midsundtrappene kommer til å bli et stort trekkplaster for reiselivet i Molderegionen. Fra mai til nå er det over 40 000 registeringer i trappene.

Ved ankomsten i Midsund sentrum sto rådmann Ketil Ugelvik klar og ønsket alle velkommen til Midsundet og Antonbua. Han fortalte om planene med museum i første etasje og restaurant og konferanselokaler i 2. og 3.etasje.

Oppe i 2.etg ønsket Ann Jeanette Bjørk velkommen til ‘Antonbua – in the making’, og gruppen fikk se hvordan den gamle sjøbua som ble brukt til salting og foredling, er under forvandling til museum, restaurant og møtelokaler. Videre fikk de høre om byggingen av det nye hotellet Midsund Gjestestove. Det ble servering av en tradisjonell god Bacalao, og lokale musikere med Joachim Orvik i spissen, underholdt.

Gruppen gikk så via Tusenårsplassen til Krabbevikbua der Ola Misund viste oss rundt. Huset som ble flyttet fra Ona i 1903 er smekkfullt av 200 års historie; et gammelt butikklokale, bakeri, smie, stuer, arbeidsrom og et forhistorisk badeværelse. Utenfor Midsund Marina hadde Utendørs AS stilt opp telt, utleiebåter, el-sykler og annet utstyr i en utstilling. Det går fint an å bestille sykler og kajakker til flotte opplevelser i Midsund.

På Midsund Marina ønsket Jarle Sanden velkommen og fortalte om gjestehavnen som gjorde at Midsund ble kåret til årets båtkommune. Inne i selve Marinaen hadde Emils Sporsheim satt på fine bakgrunnsfilmer som er fotografert og produsert av Jiri Paur.

PRESENTASJONER AV REISELIVSTILBUD I MIDSUND

Det var presentasjoner av reiselivstilbud i Midsund fra Utendørs ved Kjetil Aune som har utleie av kajakk og el-sykler, samt salg av sportsutstyr, og guiding til gruppeturer og turer det selges billetter til. Rino T. Karlsen presenterte Sandneset Camping med hytte- og båtutleie. Ann Jeanette Bjørk viste animasjoner på hvordan Antonbua og Midsund Gjestestove skal bli, og kunne presentere tegningene av et interiør designet av Måndalen Trevare.

Midsundtrappene ble presentert ved Kolbjørn Stølen, der det er utarbeidet besøksstrategi og løypebeskrivelser, og søkt om autorisasjon som nasjonal turiststi. Kommunen har tilrettelagt med parkeringsplasser og skilter er bestilt. Marit Krekvik fra Visit Nordvest viste hvordan Midsundtrappene blir presentert på nett. De siste dagene har Midsundtrappene ligget på første side på Visit Norway. Aktivitetene i Midsund blir tilgjengelige på Aktivitetsbutikken, slik at de er bookbare på nett. Kommunen har aktivt tilrettelagt for mye av utviklingen i Midsund, og ordfører Odd Helge Gangstad hilset til deltagerne fra Moldevert. Han var glad for at de ønsket å lære seg mer om reiselivstilbudene i Midsund.

Smaken av Midsund

Maten ble tilberedt av mesterkokk Kenneth Håbet Kokk. Han er kjent fra Feinschmecker, Restaurant Fjord og Operahuset med flere. Det er Kenneth som også skal stå for utviklingen av kjøkkenet på Midsund Gjestestove. Til denne middagen stilte Midsund Marina med lokaler.

Utgangspunktet var lokale råvarer, og produsentene deltok med produkter, slik at han kunne varer fra Silver Seafood og Romsdal Processingen. Rakvåg Jaktlag sponset hjortekjøttet. Coop Prix Midsund bidro med andre ingredienser. Sopp og epler var høstet lokalt, det eplene sågar ble plukket i ordførerens egen hage! Sylte bidro med brus til serveringen. Ona Sjokolade stilte med deilig sjokolade til desserten, som ble presentert av Elin Blindheim.

Menyen besto av :

Sashimi av laks fra Øylaks og Romsdal Processing, wasabi-sesam, soyavinagraitte og skogsyre

¨¨¨¨

Lettgravet hjort fra Midsund, pepperrotkrem, syltet kantarell og rosmarinpulver

¨¨¨¨

Sjøkreps fra Silver Seafood, høstepler, jordskokk og yuzu

¨¨¨¨

Breiflabb Villfisk fra Silver Seafood, spisskål og fennikelsalat med syltet chilli og vårløk, blomkålpuré og kremet saus av lokale skjell og skalldyr

¨¨¨¨

Konfekt fra Ona

De besøkende fra Molde, Aukra og Nesset var veldig godt fornøyde, og Midsund har fått mange gode ambassadører. Vi er imponerte over samarbeidet på Midsund, og så flere som smilte lunt og kommenterte at; ‘Ja på Midsund får de til alt!’

Det ligger godt an for at hoteller og overnattingsbedrifter i Molde og regionen kan pakketere opplevelser som inkluderer Midsundtrappene, kajakk i øyriket og en smak av de gode råvarene fra Midsund!

Midsundtrappene kan komme til å bli en like stor magnet for Molderegionen som Romsdalseggen er for Rauma. Det ligger et sort potensial for verdiskaping i kjølvannet av den flotte satsningen som er gjort med å tilgjengeliggjøre fjellene på Midsund!

Det er markeds- og produktutvikler Hilde Bergebakken som jobber med reiselivsutvikling iht Masterplan for Reiseliv 2030 for Molde, Midsund, Nesset og Aukra. Hun kan nås på hb@moldnf.no om det er innspill, spørsmål eller kommentarer med henblikk på reiselivsutvikling eller vertskap!

Alle ansatte i reiseliv, opplevelser og handel i Molderegionen er velkomne til å melde seg på Facebookgruppa: Moldevert - vi er alle verter! - der det legges ut tips om attraksjoner og tilbud som det er greit det utvidede vertskap i Molderegionen er oppmerksomme på.

Kolbjørn