Avlyst: Karrieredagene 2020

På grunn av koronapandemien, arrangeres dessverre ikke Karrieredagene som normalt i 2020.
Dato9. september kl. 08:30 - 15:00
StedBrunvoll og Høgskolen i Molde
Last ned til kalender

Karrieredagene inspirerer og hjelper elevene til videre valg av utdanning og yrke. For 13.gang arrangerer vi Karrieredagene i Molde og nærmere tusen elever i 10.klasse fra Aukra, Eide, Fræna, Gjemnes, Midsund, Molde, Nesset, Rauma og Vestnes deltar på arrangementet som skjer 9.-11. og 14.-15.september 2020.

Målet med Karrieredagene er at elevene skal bli kjent med næringslivet og få mulighet til å teste ut yrker. De skal få se hva arbeidslivet har å by på og oppleve hva man egentlig gjør i løpet av en arbeidsdag. Dette er ikke en tradisjonell yrkesmesse, men en praktisk rettet dag hvor elevene selv skal få prøve de ulike yrkene. Tidligere år har elevene blant annet fått kjøre gravemaskin, sveise, lage mat, tegne og prøve seg som helsepersonell. 

Arrangementet er todelt og holdes på Brunvoll Årø og Høgskolen i Molde. Elevene er noen timer på hver av destinasjonene og får på denne måten både kjennskap til næringslivet i regionen og utdanningsmulighetene Høgskolen tilbyr. På Høgskolen vil de blant annet få se nærmere på yrkesvalg knyttet opp mot fagretningene ved skolen, deriblant administrative fag, logistikk, sykepleier, sport management mm, samt at bedrifter og utdannelsesinstitusjoner er tilstede og synliggjør yrkene de representerer. Hos Brunvoll ønsker vi å vise et bredt spekter av yrkesmuligheter og her vil aktivitetene være praktisk rettet. Aktørene som deltar må legge opp til enkle aktiviteter og oppgaver som hver enkelt av elevene kan prøve seg på. 

Det er behov for å rekruttere flere elever til yrkesfagene - vil din bedrift bidra?

Vi vil gjerne utvide spekteret av bedrifter og utdanningsmuligheter som blir presentert på Karrieredagene. Eksempel på dette kan være reiseliv, matproduksjon, naturbruk, design/håndverk, sjømat, steinindustrien, mekaniske fag osv. 

Karrieredagene 2020 vil pga koronapandemien arrangeres i form av besøk på skolene. Har din bedrift lærling(er) som kan bli med og fortelle om sin utdanning og karrierevei, hører vi gjerne fra deg!

For mer informasjon ta kontakt med Britt Blichfeldt på tlf. 48 31 35 60 eller bb@moldenf.no

Påmeldingen er nå lukket!