Ane Brun er Årets I 2021!

Prisen ble delt ut på Romsdalskonferansen 17.november. Vi gratulerer Ane Brun som vinner av Årets i 2021! Les juryens begrunnelse her.

Årets i er en internasjonal stjerne fra Molde. Hun ga ut sin første plate i 2003, da fra sitt eget plateselskap fordi hun hele veien har vært opptatt av å gjøre musikk på sin egen måte. Det har hun klart godt!

Sekserne har trillet tett etter en rekke briljante album og fantastiske konserter. Siden debuten har hun hatt en rekke konserter med ulike konstellasjoner – solo, med band og med diverse symfoniorkester rundt i Skandinavia.

Årets i har fått en rekke utmerkelser. Hun har blant annet fått Spellemannspris for årets kvinnelige artist to ganger, og for årets hit en gang. Hun har oversatt en rekke av låtene sine til Moldedialekt i forbindelse med teaterforestillingen «Virvelvind» og i høst er hun ute på internasjonal turné etter to nyutgivelser i 2020.

Hun har opptrådt på Moldejazz flere ganger enn de fleste, og beskriver Moldejazz som et viktig vindu mot verden for henne. Hun har uttalt at hun for alltid vil være moldenser. Det er en identitet, en stolthet. Selv om det er over 20 år siden hun flyttet fra Molde er hun tydelig stolt av hjembyen sin. Stoltheten er gjensidig!

Ane Brun er Årets i 2021!


Prisen deles ut av næringsforumene i Molderegionen. Styreleder i MMF Kolbjørn Heggdal er leder av juryen.

Tidligere vinnere av Årets I ser du her.