Elever tar i bruk Moldevert Digital!

Berit Brudeseth i fylkeskommunen ble så begeistret over Moldevert Digital at hun ønsket vi skulle presentere opplæringsprogrammet for Romsdal, Fræna og Rauma videregående skoler. Lærer Marte Vasdal ble den første som tok næringslivets opplæring med inn i undervisninga, og nå har vi fått tilbakemelding fra elevene!

Moldevert Digital tilbys kostnadsfritt som opplæring til bedrifter, studenter, elever og andre som ønsker å lære mer om Molderegionen. Gjennom 100 små videosnutter kan man få innblikk i historien, i hva som finnes i dag og skaffe seg en basiskompetanse slik at man er i stand til å 'selge inn naboen'. Ved å bli god til å framsnakke hverandre, får vi folk til å bruke mer tid i vår region - og det blir det verdiskaping av!

Kommentarer fra lærer Marte Vasdal:

Kurset er veldig nyttig for våre elever på Salg, service og reiseliv siden elevene våre skal jobbe i reiselivsnæringen og lokal handelsnæring. Et slikt kurs kan være en fin oppstart før elevene skal ut i praksis i bedrift. Elevene har stort sett hatt en positiv erfaring med å ta kurset, og de forstår selv nytten av en slikt kurs for å kvalitetssikre «personale» på en destinasjon. Alt i alt en positiv erfaring. Takk for at vi fikk teste Moldevert!


Det finnes både en norsk og en engelsk versjon tilgjengelig - og elevene har her testen den norske. Vi fant ut at innholdet er aktuelt og pedagogisk laget, men at det gjør seg bedre på datamaskin enn på mobil. Tilbakemeldingene fra elevene er gull verdt - og de kan, som alle andre, printe ut en flott diplom etter alle spørsmål er besvart fra sin egen side. Diplomen kan vedlegges CV når de skal ut i arbeidslivet!

Evaluering fra elevene:

Fordeler

Ulemper

Innholdet er aktuelt

God kvalitet på bilder og video

Logisk og god oppbygging av kurset

Stort mangfold av «forelesere»

God stemmebruk

Ryddig presentasjon og profesjonelt oppsett

Gode bilder

Pedagogisk laget

Variert informasjon og folk med ulike erfaringer gir god bredde

Fint med spørsmålsrunde – aktivisering

Bra at man kan pause og ta kurset i eget tempo

Teksting

Litt mange videosnutter

Noen filmsituasjoner så litt tilgjort ut

Klipping av filmene kan endres, noe «dødtid» før film starter

Kan få enda mer informasjon om det å være en god vert

Dårlig layout når man tar kurset på mobil

Kan bli mye «klikking» for å se neste video, vanskelig når man har visning i storskjerm

Ikke mulighet for å stille spørsmål og få svar

Flere språkmuligheter for de som ikke har norsk som hovedspråk

Moldevert Elever Ii