Fagskoletilbud?

Elektrobransjen i Molde ønsker et utdanningstilbud som gjør at ansatte kan stå i jobb og samtidig ha mulighet til å ta videreutdanning, slik at de blir i bedriften/Molde fremover.

Analyser viser at Norge mangler 3000 fagarbeidere hvert år. I regionen kommer det nå en rekke stor prosjekter som vil medføre økt behov for fagarbeidere.

I sommer utfordret vi aktører i elektrobransjen i Molde på hva som kan bidra til å beholde og tiltrekke seg ansatte fremover. Mulighet for å ta videreutdanning ved at en kan ta fagskole i Molde på deltid ( nett- og samlingsbasert) er et av de tiltakene som er sterkt ønsket. Slik det er nå må ansatte som ønsker å ta Fagskole flytte fra Molde for å ta utdanning på heltid, evt ta deltid i Florø eller Steinkjer.

I dag hadde vi møte med Fagskolen i Møre og Romsdal og eier Møre og Romsdal Fylkeskommune for se på muligheten til et slik tilbud.

Er din bedrift interessert i å være med å jobbe for denne type Fagskoletilbud innen el.kraft, automasjon og energiteknikk, ta kontakt.

På bildet fra venstre fremste rekke:, Øyvind Myhra, NELFO Møre og Romsdal, Helene Hanken, Fagskolen i Møre og Romsdal, Daniel Moen, MIFO, Ronny Melsæter, I-Elektro og Joar Indergård, Elmo. I bakre rekke: Øyvind Tvedten, M&RFylke, Bertil Holen og Lars Petter Stenseth, begge Fagskolen i Møre og Romsdal, Kristoffer B. Jenssen, M&R Fylke.