Fremtidsrettet byutvikling i Molde

Hele 130 deltakere fikk i dag høre om flere utviklingsprosjekter som er planlagt i Molde. Om få år er hele sjøfronten, fra Seilet i vest til Grandfjæra i øst, ferdig og vendt mot fjorden, Moldivene og de 222 toppene i Romsdalsalpene.

Stein Berg Oshaug presenterte det nye prosjektet Grand Fiære, der det er planlagt for 150 nye leiligheter samt næringsbygg. Prosjektet skal gjennomføres i 4 byggetrinn, og det forventes at salg og bygging av de 50 første leilighetene lengst vest kan starte opp i begynnelsen av 2022. Det legges til rette for nye, attraktive leiligheter som alle er sør- eller vestvendt orienterte. Ute blir det grønne områder og rekreasjon, lekeareal og aktivitet mot fjorden og området vil ha en arkitektonisk sammenheng med resten av sjøfronten. Prosjektet vil knytte sammen sentrum og Moldegård.

Irene Malmedal, Eiendomssjef, Region Midt/Nord, Kjøpesenter i Thon Eiendom informerte om planene for takterrassen på Moldetorget. 1385 kvadratmeter skal gjøres om til 18-hulls minigolfbane og uteservering, med tilkomst fra sjøfronten via en 11 meter høy heis i glass og stål, eller via inngang fra kjøpesenteret. Taket kan by på en spektakulær utsikt mot fjorden og Moldivene og det skal legges til rette for bruk av området også når restauranten ikke er åpen. Målet er at taket skal åpnes 14.mai.

I forbindelse med utvikling av sjøfronten er det allerede gjort store investeringer, og nå er det Sjøfronten del 2 som står for tur. Ordfører i Molde kommune, Torgeir Dahl, presenterte prosjektet som skal endelig behandles i kommunestyret 29.april. Oppstart av prosjektet planlegges i august 2021 og skal være ferdig juni 2023. Kaifronten skal utvides med 10 meter og samme elementer som er brukt i Sjøfronten del 1 skal brukes, med tredekke og barrikader med beplantning. Lekeplassen legges lengst øst mot torget og ordføreren håper på flere samarbeidspartnere og investorer, slik at man også får på plass eget aktivitetsområder lengst øst mot moloen og Brunvollkvartalet, mathall og uteservering langs kaia og egen bystrand. 

Kristin Hammarbäch, daglig leder i Molde Sentrum, avsluttet møtet med informasjon om aktiviteter som er gjort og som planlegges fremover for sentrum. "Borgerne i Molde er de som er mest fornøyd med sitt sentrum i landet, og sånn ønsker vi at det skal være fremover", sier Kristin. Da trenger vi et levende sentrum og gode tilbud. Det nye torget og utvikling av sjøfronten har betydd mye og nå er målet aktivitet i sentrum hver lørdag hele året. Molde Sentrum høster fortjent ros for arbeidet de gjør, de tør å tenke nytt og vi har gode opplevelser i vente. Både julemarked, vinteraktiviteter og VM-kvalik i dødsing mm er planlagt! Aktivitetskalenderen og oversikt over det som skjer i byen finner du på Molde Sentrums nettsider

Mange aktører bidrar til den positive utviklingen i Molde og samarbeidet er godt! Vi skal være stolt av byen vår - dette er viktig for rekruttering og videre utvikling. 

Opptak av møtet finner du her.