Frokostmøte - Hydrogenfabrikk og Egget

6. mai kl. 09.00 - 09.45. Spennende planer om milliardsatsing på Hydrogenfabrikk i Aukra. Hvilke muligheter kan en slik etablering gi for næringslivet i regionen? Et helt annet prosjekt er Egget, som har valgt Romsdal for å realisere "den kanskje mest ikoniske løsningen for lukkede merder".
Dato6. mai kl. 09:00 - 09:45
StedTeams
Last ned til kalender

Hydrogenfabrikk til Aukra?
Aukra kommune ser på seg selv som «den perfekte vertskommunen for hydrogenproduksjon i Norge" sier ordfører Odd Jørgen Nilssen som i vinter kontaktet investeringsdirektør Karl-Petter Løken i Aker Horizon og fikk umiddelbar positiv respons. Aker Horizon ser nå på mulighetene til å produsere hydrogen fra gassen som kommer i land på Nyhamna.

Hydrogen er på vei til å tas i bruk i kraft-, varme- og transportsystemer over hele verden – også i Norge. Årsaken er at hydrogen kan framstilles og brukes helt uten direkte utslipp av CO₂.

Dette kan bli en stor satsing for Aker der flere av selskapene etter hvert kobles på, uttalte Løken til NRK i vinter. Han sa samtidig er at det gjenstår mye planlegging framover før dette er avklart, men at han er svært godt fornøyd med at de har landet på Aukra.

Aukra kommune har allerede satt av areal til industriformål i tilknytning til anlegget på Nyhamna og de «har et enestående utgangspunkt for å utvikle produksjon av blått hydrogen med basis i gassprosesseringsanlegget på Nyhamna».

Investeringsdirektør Karl-Petter Løken i Aker Horizon og ordfører Odd Jørgen Nilssen vil fortelle om planene, hva de vil kunne medføre av investeringer og muligheter for lokalt/regionalt næringsliv fremover.


Egg til Romsdal?
Hauge Aqua AS sitt «Egget» er kanskje den mest ikoniske løsningen for lukkede merder skriver IntraFish. De har valgt Romsdalen som satsing for denne nye teknologien og etablering av en såkalt mørkegrønn konsesjon. De håper at det første egget (en mindre variant) er i sjøen 2022. CEO Cato Lyngøy, vil fortelle om hvorfor Romsdalen, og hvilke muligheten Egget kan gi for næringslivet.

Møtet gjennomføres i Teams. Lenke til møtet her

Velkommen!

Møtet gjennomføres i samarbeide med Aukra Næringsforum.

Påmeldingen er nå lukket!