Kanskje Molde kan bli Norges råeste arrangementsby?

Kultur- og idrettsforeninger var samlet i Bjørnsonssalen mandag, der Knut-Eirik Dybdal viste oss at det umulige er mulig! Per Lund påpekte at samarbeid og struktur er viktig, og Tom Erik Heimen sa at Molde kan bli Norges råeste by!

Mange av Moldes kulturforeninger og idrettslag var sammen med næringslivet tilstede i Bjørnsonssalen mandag kveld, der vi fikk engasjerende inspirasjonsforedrag om hvordan man kan jobbe for å lykkes med arrangementsturisme i Molderegionen.

Direktør Knut-Eirik Dybdal fra Artic Race of Norway viste oss sykkelsuksessen i nord. Det startet som en drøm på den lille, nesten fraflytta øya Andørja i havgapet i Sør-Troms. Ledestjerna var Tour of France. Og gjennom et lite tiår har de skapt et sykkeleventyr i midtnattsol som setter Norge på kartet, som betyr mye for Norges omdømme, som har løftet sykkelsporten i Norge og som bidrar til verdiskaping over hele landsdelen. Det umulige er mulig, sa Dybdal. Du kan se hans presentasjon om veien til Artic Race of Norway del I her og del II her.

For å lære av andre hadde vi invitert Per Lund som har vært ansatt de siste 11 år i Trøndelag Fylkeskommune for å utvikle og skaffe store arrangementer til landsdelen. Lund minnet oss om at struktur og samhandling er viktig. Tenk gjennom HVEM som skal aktivere, HVA og HVORDAN dere skal gjøre det. Han roset Molde for å ha dannet en bred arbeidsgruppe der kultur, idrett, kommune og næringsliv samhandler om arrangementsutvikling. Se Lunds foredrag her.

Basehopperen Tom Erik Heimen begeistret alle med flere kule videoopptak av aktiviteter som det ligger vel til rette for i Molderegionen og Romsdalen. Han mener Molde kan bli Moldes råeste by! Vi bor i det villeste som er mulig å by på, - og var innom muligheter som paragliding, windsurfing, ultraløp, stisykling, fallskjermhopping og stisykling. Hva med VM i dødsing fra Seilet i spektakulære omgivelser, sa Heimen, - vi kan få til stort sett alt vi drømmer om!

Alle videoene fra Hav til fjell får vi ikke vist her, men Se pdf av Heimens foredrag her

Konferansieren Kristin Erika Solli geleidet oss elegant gjennom kvelden. Hun intervjuet et panel bestående av trappekongen på Midsundtrappene Kolbjørn Stølen, Ellisif Vestad fra Moldejazz og løpsgeneral Thomas Sandhaug fra Molde 7 topper. Vi fikk et innblikk i deres drømmer for arrangementer og et innblikk i hva vi kan lære av hverandre, og dra nytte av kompetanse som er opparbeidet i Molderegionen.

Roar Lervik fra Møre og Romsdal Idrettskrets fortalte om at de hadde utfordret alle kommunene i fylket, men kun Molde hadde grepet ballen. Etter han presenterte initiativet om arrangementsturisme for styringsgruppa i Masterplan Reiseliv, satte de ned et arbeidsutvalg for å jobbe med saken. Arbeidsutvalget består av Masterplan reiseliv i Molde næringsforum, Molde kommune, Molde Idrettsråd, Moldejazz og hotellene i Molde.

IDEDRIBLING

Med et bredt utvalg av kultur og idrettsorganisasjoner og næringsliv, ble det en spennende workshop med idedugnad. Her kom det opp forslag som en Sjøens Uke, Vannsportsfestival, Korfestivaler, ulike musikk festivaler, Kampsport, Stikk Ut Uka, Mørketidsløp, Ultraløp, Frisbeegolf, Triatlon, multisports-konkurranser, randonnée, sykkelritt i ulike varianter og på ulike steder, NM i sjakk, i dans, i tennis, ridestevner og mye mer. Se idelista her.

Arbeidsutvalget vil nå gå gjennom forslagene og invitere ildsjeler i lag og foreninger til videre oppfølging. Vi vil også sørge for at det blir laget et årshjul over arrangementer i regionen og se på andre verktøy som gjør det enklere å være arrangør. Mange tok til orde for at det er lurt å kombinere kultur og idrett på ulike arrangementer.

MER INFO

Se Rb-Netts dekning av møtet her https://www.rbnett.no/nyheter/...

En informativ 9 minutters video om arrangementsturisme her

https://business.visitnorway.com/no/9-minutes/