Pakkekurs for cruise og grupper

Gruppe- og cruisemarkedet er snart igang igjen. I Molderegionen ønsker vi en bærekraftig utvikling av cruise, og skal vi få til det betyr det å levere utflukter og opplevelser slik at gjestene legger igjen verdiskaping på land. Bli med på kurs 15. og 16. november, der vi lærer å pakke, selge og distribuere med tanke på cruise og gruppemarkedet
Dato15. november kl. 12:00 - 16. november kl. 13:00
StedScandic Seilet
Last ned til kalender

Vi tilbyr et nytt og forbedret kurs innen Innovasjon Norges «Kompetanseprogram for reiselivet», der vi får praktisk utbytte gjennom utvikling av nye pakker eller produkter og forbedret salg. Kurset dekker fem viktige tema som alle bidrar til å bygge solide marginer i norske reiselivsbedrifter.

Masterplan Reiseliv 2030, Molde og Romsdal Havn og Visit Nordvest har jobbet med strategi for å gjøre Molderegionen mer bærekraftig og attraktive på cruise. Da er det viktig at vi er gode på å levere utflukter til opplevelser og attraksjoner, slik at våre gjester får muligheten til å legge igjen penger på land. Større verdiskaping på land er et viktig element i at næringen blir mer bærekraftig. Det jobbes i tillegg med forbedringer innen klima og miljø rettet mot næringen, men vi som opplevelsesindustri må sørge for at vi har attraktive opplevelser som selger.

Vi samles til 2-dagers kurs på Scandic Seilet for kurs som går fra lunsj til lunsj. I tillegg får dere en personlig oppfølging fra kursholder på dag 3 noen uker etter.

Kursholder er 2469 Reiselivsutvikling ved Trond Amland og Monica Elin Mohr Gjesdahl.

Det er fem hovedtema i kurset:

1. Hvordan utvikle produkter eller pakker som selger?

2. Kalkyle og pris. Hvordan priser vi produktene? Hva med mva?

3. Pakkereiseloven, hva er innenfor og utenfor? Hva betyr det for deg?

4. Hvordan selger vi?

5. Hvilke distribusjon skal vi bruke?

Program mandag 15.november

12.00-12.45 Lunsj på Scandic Seilet restaurant

12.45-19.00 Kurset går gjennom disse temaene:

  • Litt om cruiseindustrien, globalt og i Norge
  • Trender innenfor cruise
  • Cruise og økonomi
  • Valg av reisemål for cruise
  • Cruise og utflukter
  • Salgsprosessen
  • Råd og tips for veien videre


Program dag 2 - tirsdag 16.november

08.30-10.15 Status pakketering, individuell veiledning forts. pakketering

10.30-11.30 Relasjons salg og andre salgs- former

11.45-12.45 Distribusjon

12.45 Lunsj og avslutning


Dag 3 gjennomføres digitalt med hver enkelt bedrift rundt 4-6 uker etter kurset. Der får deltakerne presenterer sine pakker og får konkret tilbakemelding fra kursholder på sine pakker. Her får dere råd om endelig valg av distribusjonskanal. Målet er at etter dag 3 skal utfluktene til deltakerne være klargjort for salg.

Kurset er sponset av Innovasjon Norge. Egenandel per deltaker er kr. 1500,-

Lunsjer, pausemat, møtefasiliteter og felles middag dag på Seilet er inkludert i kursavgiften. Dersom dere har behov for overnatting, tilbyr Scandic Seilet enkeltrom til kr.1290,- per person. Rommet bookes direkte hos Seilet.

* Ja, jeg samtykker til at Molde Næringsforum (MNF) behandler personopplysninger om meg for å håndtere påmelding til MNFs arrangementer. Personopplysningene som behandles omfatter feltene i påmeldingsskjemaet, slik at MNF skal kunne registrere din deltagelse. MNF tar bilder på sine arrangementer som vil kunne distribueres på MNFs nettside og i sosiale medier.