Velkommen til Romsdalskonferansen 17.november!

Over 100 påmeldte allerede til årets store dag for påfyll for næringslivet i regionen vår. Romsdalskonferansen 2021: Vekstkraft - det handler om folk!
Dato17. november kl. 08:30 - 16:00
StedBjørnsonsalen, Scandic Seilet Hotell
PrisKr. 3.500 + mva
PåmeldingInnen 10.oktober
Last ned til kalender
Øystein Olsen Portrett

Fra særstilling til omstilling - økonomiske utsikter

Øystein Olsen er mangeårig markant sentralbanksjef, som har ledet Norges Bank gjennom en turbulent periode for norsk økonomi: finanskrisen, oljeprisfallet i 2014 og nå koronakrisen. Med endret verdensbilde, nedtrapping av oljeleting, søkelys på bærekraftmål og behov for omstilling; hvor går norsk økonomi fremover – hva venter nå? Olsen loser oss gjennom de økonomiske utsiktene.

Camilla Gjetvik 300X360

Unicorn-ambisjoner og chatbot med romsdalsdialekt

Molde-jenta Camilla Gjetvik er COO i chatbot-selskapet Boost.ai, som fra første dag i 2016 har hatt som mål å bli en unicorn. Kneble perfeksjonisten og gjør det du har minst lyst til først, sier Gjetvik. Hun dro nylig i havn Rocket-prosjektet som priser Boost.ai til to milliarder kroner, så de er på god vei mot målet. En spennende reise om å tørre, satse og stå i det.

Kai Eide 200X300

Det store overblikket - hvor går verden nå?

Kai Eide er en av Norges aller mest profilerte og erfarne diplomater. Han har sett den sikkerhetspolitiske utviklingen fra kald krig til Afghanistan-konflikt og «krig mot terror» på kloss hold. De siste årene har han engasjert seg sterkt i næringspolitikk og behovet for raskere omstilling av norsk økonomi. Hvordan forholder vi oss til en tilspisset konfrontasjon mellom stormaktene? Har Norge en god nok strategi for omstilling til ny, konkurransedyktig eksport etter «gullalderen»? Eide var Norges ambassadør i NATO, OSSE og Sverige, samt FNs utsending i Afghanistan, Bosnia-Hercegovina og Kosovo. Han har dermed et meget godt grunnlag for å gi oss ett innblikk i verdenssituasjonen nå, hvordan den påvirker utviklingen fremover og hva det betyr for vår region.

Pellegrino Riccardi 200X300

We are Humans not Zoomans

Pellegrino Riccardi ble kåret til «Årets taler 2020». Riccardi er ekspert på relasjoner, med en grunnleggende forståelse for menneskelige drivkrefter og om hva effekten av teknologi, endring og digitalisering har på oss. Etter månedsvis med flate og upersonlige møter gjennom skjerm, har vi mennesker større behov enn noen gang for å være nettopp - mennesker sier han i sitt foredrag.

Siri Børsum 200X300

Alle burde ha en Zlatan

Siri Børsum er Global VP Eco-development & Partnership i Huawei. Hun har også 20 års erfaring fra medieindustrien innen salg og ledelse fra ulike styreverv. Børsum har tidligere vært med å bygge opp OMD Norge, Kanal 24 (nå Radio Norge) og Google Norge. I de 12 årene hun var i Google Norge var hun bla leder for digital transformasjon med en visjon om å eskalere digitaliseringen i Norge og hun har vært Google Evangelist i Silicon Valle. Hun leder også podkasten «Game Changing Minds» og er i år på listen over 50 fremste tek-kvinner i Norge. Hun vil snakke om hvordan lykkes med å skape kultur for innovasjon.

Knut Vareide 200X300

Vekstkraft i Molderegionen

Knut Vareide er seniorforsker ved Telemarkforsking og har de siste 25 årene drevet med forskning innenfor fagfeltet regional utvikling. Han er far til kommune- og nærings-NM, hvor Molde kom på 49. plass i 2021. Han gir oss et dypdykk i Molderegionens vekstkraft og hva som mål til for at det skal bli flere folk her fremover.

Katrine Wold Deunk Portrett

Kledd for suksess

Katrine Wold Deunk er administrerende direktør i Wenaas Workwear AS. I 2015 ble hovedkontoret flyttet tilbake til Måndalen fra Oslo, og bedriften har siden hatt en fantastisk utvikling. Vi har de beste ansatte i alle ledd og om ting butter imot, bretter vi opp ermene og står på sammen. Nøkternhet, hardt arbeid og kunden i fokus er det som gjelder, sier Deunk, som er en av ytterst få kvinnelig toppledere i Molderegionen.

Svein Harald Røine 200X300

Fra sjef til leder

Svein Harald Røine er Mr. Modig. Foredragsholderen og siviløkonomen Røine er en strålende formidler og storytellerer og en av Norges mest etterspurte og inspirerende foredragsholdere. Han er ekspert på temaet ledelse, arbeidsglede og hverdagsmot. Med topplederbakgrunn som blant annet salgsdirektør i Nidar, Marketingdirektør i Gilde og CEO/SVP i Altia Corporation Norway har han omfattende kompetanse om hva som skal til for å bygge en inspirerende og modig kultur, bli en modig leder og ikke minst en modig kollega, samt skape økt arbeidsglede og inspirasjon.

Solveig Brøste Sletta 200X300

Rauma har forstått det

Solveig Brøste Sletta er daglig leder i utviklingsselskapet Nordveggen AS i Rauma. Gjennom flere år har de jobbet målrettet for å bygge Verdens beste kommune for naturglade mennesker: for å få flere til å ville bo og jobbe i kommunen. De har høstet mye ros for jobben og Solveig vil fortelle mer om hvordan de tenker – har Rauma forstått hva som må til?

Tore Jermstad 300X300

Tikktakk, tikktakk, taktikk

Tore Jermstad er urmaker i 2. generasjon og driver nisjebutikken Urmaker Jermstad AS i Molde sentrum. Urmakeri er et møysommelig arbeid, hvor det handler om presisjon og omstendelige prosesser. De har i flere år på rad blitt kåret til Norges største Seiko forhandler og har kunder fra hele landet. Det handler her, som ellers, om høy kompetanse og glødende interesse for å lykkes - og tikktakk, tikktakk taktikk?

Ipakk 300X300

Grønnere varetransport

IPakk er et nyoppstartet AS som tidligere var en ungdomsbedrift. Amanda Hvattum, Sara Sandhaug og Astrid Ødegaard Beinset har et ønske om å gjøre varetransporten grønnere! Ungdomsbedriften gjorde det meget bra i Fylkesmesterskapet og i Norgesmesterskapet. Etter dette vant de et talentstipend fra Sparebanken 1 SMN på 40 000,- som ga dem kapital til å starte opp aksjeselskapet. IPakk tilbyr bærekraftig og gjenbrukbar silikonemballasje til pallesikring for grossister. De ønsker å ta et samfunnsansvar og produsere et miljøvennlig og økonomisk alternativ til plastemballasje. Emballasjen skal erstatte plastfilmen når en palle med varer pakkes.

Marivalub 300X300

Renere hav

Marival UB består av elevene Karoline Clausen-Bekken, Maria Smørholm, Ane Dyrnes, Lena Hanssen og Markus Egge Sandvik ved Romsdal videregående skole. Marival vant prisen for Årets Ungdomsbedrift i Møre og Romsdal, Beste samarbeid med næringslivet i NM, og i juni tok de tok hjem den høythengende førsteplassen i den europeiske konkurransen "Euronext Blue Innovation Award". Med Marival UB sitt produkt skal fiskebåter og fiskere kunne lokalisere tapt fiskeutstyr ved at produktet kobles opp til ekkoloddet som allerede finnes i fiskebåtene. Ungdomsbedriftens mål er å redusere marin forsøpling og gjøre den maritime næringa mer bærekraftig

Tron Kleivane 300X300

Fremragende arbeidsplasser er fremtidens vinnere

Tron Kleivane er partner og styreleder i Great Place to Work. Han er rådgiver og sparringspartner for toppledere og ledergrupper i næringslivet og offentlig sektor, og arbeider i skjæringspunktet mellom ledelse, strategi og kultur. Great Place to Work publiserer årlig listen over Norges Beste Arbeidsplasser. Tillit er vår tids viktigste kapital og fremragende arbeidsplasser er fremtidens vinnere, sier han.

Guro Tvedten 300X300

Dagens konferansier

Guro Fostervold Tvedten er et kjent navn for de fleste. Hun er journalist og kjent som programleder i TV2 der hun i 13 år ledet sportsnyhetene og store direktesendte sportseventer som OL, Tour de France og EM i fotball. Guro er stolt Romsdaling og kommer fra Nesjestranda i Molde kommune.

Med alle disse dyktige menneskene på programmet lover vi en innholdsrik, nyttig og spennende dag, med kunnskapsdeling, inspirasjon og god tid til nettverksbygging.

Vi følger FHIs anbefalinger for større arrangementer og det vil bli tilvist faste plasser. Risikovurdering revideres fortløpende i henhold til utvikling av covid-19 utbruddet. Gjennomføring vil være smittevernstilpasset.

Velkommen til Romsdalskonferansen! Meld deg på her:

Programmet

08.30 – 09.00 Registrering og kaffe

DEL 1 - kl.09.00 – 10.15
Det store overblikket - hvor går verden nå? Kai Eide
Nye utfordringer for norsk økonomi - økonomiske utsikter, Øystein Olsen

10.15 – 10.45 Nettverksbygging og kaffe

DEL 2 - kl.10.45 – 12.05
Vekstkraft i Molderegionen, Knut Vareide
Renere hav, Marival UB
Grønnere varetransport,
IPakk
Kledd for suksess, Kathrine Deunk Wold
Tikktakk, tikktakk taktikk, Tore Jermstad
Rauma har forstått det, Solveig Brøste Sletta

12.05 - 13.00 Lunsj og nettverksbygging

DEL 3 - kl.13.00 -14.20
Modig ledelse – fra sjef til leder?
Svein Harald Røine
Alle burde ha en Zlatan, Siri Børsum
Fremragende arbeidsplasser er fremtidens vinnere, Tron Kleivane

14.20 - 14:45 Nettverksbygging og kaffe

DEL 4 - kl.14.45 - 16.00
Virtuelle agenter og chatboter med Romsdalsdialekt, Camilla Gjetvik
We are humans - not Zoomans! Pellegrino Riccardi
Årets I 2021, Kolbjørn Heggdal, styreleder MNF

16.00 Takk for i dag!

Programkomiteen for årets Romsdalskonferanse: Arnt Sommerlund, Aukra Næringsforum, Britt Blichfeldt og Britt Flo, MNF, Kolbjørn Heggdal, Sparebanken Møre og Marie Gjære Gundersen, Maritech AS.

* Ja, jeg samtykker til at Molde Næringsforum (MNF) behandler personopplysninger om meg for å håndtere påmelding til MNFs arrangementer. Personopplysningene som behandles omfatter feltene i påmeldingsskjemaet, slik at MNF skal kunne registrere din deltagelse. MNF tar bilder på sine arrangementer som vil kunne distribueres på MNFs nettside og i sosiale medier.