Det blir Sommerrute på Romsdalsfjorden for aller første gang

Nå blir det for første gang ei sommerrute med båten Lagertha mellom Molde, Åndalsnes, Vestnes, Veøya, Hjertøya og Midsund med hurtiggående båt! Nå kan du komme raskere fra sted til sted og samtidig oppleve fjorden.

Masterplan Reiseliv 2030 Molde og Aukra har i flere år jobbet for økt tilbud på og rundt Romsdalsfjorden. Vi er så glade for at dette har løst seg med ei sommerrute og det kommer til å bli et fenomenalt tilskudd til opplevelsene i regionen, og kan virkelig være med å sette Romsdalsfjorden på det norske reiselivskartet!

Det startet med at vi initierte og koordinerte en nystartet rute med middelalderopplevelser til Veøya sommeren 2021 i samarbeid med The Northwest Experience og Romsdalsmuseet. Vi koordinerte også Hjertøyruta etter at det gamle spleiselaget gikk dukken under pandemien.

The Northwest Experience (NWE) har investert i en 50 pax hurtiggående båt. Sammen har vi initiert et samarbeid med aktører rundt hele Romsdalsfjorden og både søkt Gassror og fått innvilget midler fra dem til bunnfiansiering av Sommerruta på Romsdalsfjorden i 2022.

GassROR har bevilget 990' som skal gå til bunnfiansiering av ruta og 100' til markedsføring for å få fram Sommerruta på Romsdalsfjorden i nasjonal sammenheng.

Erfaringer fra 2021 viser at det er et ønske om mye større kapasitet og et ønske om å få opp en rute som dekker et større antall opplevelser rundt Romsdalsfjorden. Vi har derfor jobbet sammen om å få til en sommerrute mellom destinasjonene på og rundt Romsdalsfjorden. Her samarbeider Masterplan Reiseliv fra Molde Næringsforum med Visit Nordvest, Romsdalen as, Norsk Tindesenter as, Nordveggen as, Vestnes Næringsforum og Romsdalsmuseet.

Den nye ruta starter fredag 17.juni og vil gå til og med søndag 21.august.

Ruta starter i Vestnes kl.07:30 og går til Molde. Det blir da mulig å reise kl. 08:30 til Hjertøya hver dag og videre til Åndalsnes. Dette passer bra for å komme seg tidlig til frilufts- og badeparadiset på Hjertøya, og Hjertøya blir tilgjengelig med flere avganger utover dagene, samt at det nå er mulig å bruke Hjertøya fra Åndalsnes og Vestnes. Ruta går flere ganger innom Hjertøya hver dag, og siste båt går fra Hjertøya 16:35.

Morgenruta til Åndalsnes vil passe godt for folk som vil gå Romsdalseggen, ta gondolen eller prøve Rampestreken.

Det blir mulig å komme seg fra Åndalsnes til Molde kl. 09:50. Da vil du gå inn på Veøya noen dager for uka slik at Middelalderopplevelsene blir tilgjengelig for reisende fra Rauma.

Båten går videre til ankomst i Molde alle dager i 11-tiden for folk som vil på tilbudet vi har av restauranter, shopping, Moldebadet, kulturtilbud og de mange andre opplevelsene Molderegionen tilbyr.

Og det er mulig å komme seg hjem igjen fra Åndalsnes til Molde, eller fra Molde til Åndalsnes på ettermiddagene, før båten ender opp igjen i Vestnes for natten.

Det blir raskt avganger til Veøya fra Molde også til dager for uka i juni og august på lørdager og søndager, og fire dager for uke i juli, da vi onsdag, torsdag, lørdag og søndag.

Kapasiteten er økt fra 12 pax båt til 50 pax båt, - så nå kan mange flere muligheter til å besøke og ta med gjester til Veøya!

Lagertha kommer også til å gå til Midsund der mange vil gå Midsundtrappene! Det er mandag, tirsdag og fredag som blir utfartsdager til Midsund.

Samarbeidet om å løfte fram opplevelsestilbudet rundt Sommerbåtruta på Romsdalsfjorden tror vi blir bra for regionen. Ei slik sommerrute vil løfte fram opplevelsene rundt Romsdalsfjorden og bidra til at gjester bruker mer tid, og blir lenger i vår region. Det vil igjen styrke verdiskapingen i reiselivet.

Billetten blir etter hvert å kjøpe på nettet. Billettene til Veøya kan kjøpes gjennom Romsdalsmuseet og er en kombinasjon av transport og middelalderopplevelser, mens alle andre billetter vil bli tilgjengelig online hos The Northwest Experience og gjennom Visit Nordvest. Aller enklest å finne dem blir det gjennom visitmolde.no

Sommerruta kommer til å gå fra den nye flytebrygga på Sjøfronten som åpner medio juni, og den går til sentrum i Åndalsnes og i Vestnes.

Foto 1 fra venstre Hilde Bergebakken, Jan Kåre Brunvoll, Roberth Opsahl-Engen

Foto 2 og 3 båten Lagertha

Fotokreditt: Totjueto Film Martin Gjellestad

Navnet Lagertha

I følge legenden var Lagertha en vikingskjoldfrue og hersket fra det som nå er Norge. Hun var kona til den kjente vikingen Ragnar Lodbrok. Historien hennes ble nedtegnet av kronikeren Saxo på 1100-tallet.