Finale i Innovasjonscamp for 9.trinn

1.april arrangerte vi finale i Innovasjonscamp for 360 elever på 9.trinn i Molde kommune. Det var en flott gjeng med kreative, engasjerte og inkluderende elever som presenterte gode løsninger på oppgaven fra årets oppdragsgiver, Molde kommune.

Juryen, som bestod av Siri Kiviranta i Molde kommune, Sigrid Solhjell, elev ved Innovasjon og ledelse på Romsdal vgs, Kristine Aarø i Molde Sentrum og Lars Øyvind Baltzersen i Ungt Entreprenørskap, fikk en tøff oppgave med å kåre vinnerne. Alle gruppene hadde gjort en svært god innsats.

Førsteplass gikk til Julian, Moses, Lucas S, Lucas A og Esakiel fra Midsund ungdomsskole og oppgaven "Sykkel i buss". "Den tar for seg en veldig real utfordring som ikke bare de, men flere andre, kjenner seg igjen i. De har jobbet godt med oppgaven, laget modell og leverte en god presentasjon."

Andreplass gikk til gruppen med "Praktisk læring i Moldeskolen" med elevene Hanna, Emilie, Henrik, Emil, Thea og Trym fra Eidsvåg barne- og ungdomsskole. "Elevene har tatt for seg noe som forbedrer ungdommenes hverdag og liv. Det er en konkret utfordring som elever og lærere møter hver dag."

Tredjeplass gikk til gruppen "Møt Molde" med Filip, Eman, Ernestas, Emil og Eivind fra Bekkevoll ungdomsskole. "De jobber i prosess og utvikler ideen sin fra å ville gjøre noe med området på skolen sin, til å se muligheter til videre bruk av gamle bygg".

Tusen takk til juryen og til Molde kommune som stilte som årets oppdragsgivere! Vi gratulerer vinnerne og alle lærere og elever som har gjort en solid innsats i årets Innovasjonscamp :)