Samarbeid om Sommerrute med båt på Romsdalsfjorden

Båt fra nye Sjøfronten til Åndalsnes, Vestnes, Veøya, Midsundtrappene og Hjertøya kan bli en realitet i sommer. Vi ønsker å knytte opplevelsene rundt Romsdalsfjorden sammen!

The Northwest Experience som i fjor kjørte en liten båt til Hjertøya og Veøya, har investert i en 50 pax hurtiggående båt. Den ønsker vi å sette inn på fjorden i år! Båten heter Lagertha. Etter legenden var Lagertha en vikingskjoldfrue, kona til den kjente vikingen Ragnar Lodbrok. Historien hennes ble nedtegnet av krønikeren Saxo på 1100-tallet.

Masterplan Reiseliv har jobbet målbevisst med å få opp mer aktivitet og flere opplevelsestilbud i tilknytning til Romsdalsfjorden og øyriket utenfor. Derfor har vi hatt samtaler med reiselivsaktører i Rauma, Vestnes og i Molde. Og nå er vi mange aktører som ønsker å få på plass en sommerrute på Romsdalsfjorden som kan være attraktiv og løfte reiselivet rundt Romsdalsfjorden fram i en i en nasjonal sammenheng. Vi har søkt GassROR om en bunnfiansiering, og etter beregningene tror vi at sommerruta er økonomisk bærekraftig om tre år. Men det kreves en støtte for å bli synlig i markedet og jobbe opp trafikkgrunnlaget.

Sommerruta skal gå mellom den nye sjøfronten i Molde til sentrum i Åndalsnes, og sentrum i Vestnes. Man kan da ta båten for å gå Romsdalseggen, ta gondolen eller går opp på Rampestreken. Fra Åndalsnes sentrum kan man komme seg til middelalderopplevelser på Veøya, eller til frilufts- og badeparadiset på Hjertøya, eller til kulturopplevelser og shopping i Molde. Vi vil da også kunne øke gjestegrunnlaget til Middelalder-turer til Veøya og bade- og friluftsbesøk på Hjertøya med at folk kommer fra Åndalsnes, Vestnes og Molde, og ikke bare fra Molde til øyene i fjorden. Og ikke minst kobles ruta sammen med turer til Midsundtrappene!

Båten går fort, og man kommer seg mellom destinasjonene på betydelig lavere tid enn det tar å kjøre bil eller buss og ferge. Det vil kunne øke besøksgrunnlaget og bidra til at gjester blir lengre på våre reisemål, og dermed styrke verdiskaping.

For sommeren 2022 legges det opp til en rute som går fra midten av juni til midten av august. Ruta går alle dager mellom Vestnes, Molde og Åndalsnes, og vil fange opp trafikk til Romsdalseggen, gondolen, Rampestreken på Åndalsnes, Kystpilegrimsleia som kommer sørfra via Vestnes, trafikk til handel, restauranter, klatrepark, klatrehall, Romsdalsmuseet, Moldebadet og andre attraksjoner i Molde, samt trafikk videre til Midsundtrappene, Trollkirka, Marmorgruvene og andre opplevelser.

Avgang til Hjertøya blir alle dager. Turene til Veøya går i to dager for uka i juni og august, og fire dager for uka i juli. På de dagene det ikke er Veøya, legges det opp rute til Midsund for folk som vil gå Midsundtrappene og kanskje ta seg et måltid med Midsundkreps med en god sommerøl eller vin til, og ta båten hjem etterpå.

Samarbeidspartnerne som ønsker ruta opp å stå er Vestenes Næringsforum, Nordveggen, Romsdalen as, Tindesenteret, Romsdalsmuseet, Molde Næringsforum og Visit Nordvest. Masterplan Reiseliv 2030 for Molde og Aukra koordinerer arbeidet med rutetider, opplevelser og søknad, og markedsføringen av ruta gjennomføres av Visit Nordvest.

I tillegg til fast rutetilbud på sommerruta, vil Northwest Experience levere charterturer til Ona, Bjørnsund, Gossen og andre ønskede destinasjoner. Og det jobbes parallelt med å få opp en vinterrute mellom Molde, Vestnes og Åndalsnes som vil forlenge sesongen og ikke minst være til glede for folk som bor rundt fjorden.