Testing av opplevelser på Next Generation Travel samling 2

Vi utvikler oss på nye og gamle opplevelser for gruppemarkedet og testet onsdag og torsdag ut nye ideer i Molde, på Midsund, på Ona, i Bud, Lyngstad og hos Bergtatt.

Rundt 30 deltakere og støttespillere var med på testing av nye opplevelser kombinert med eksisterende opplevelser på andre samlinger i Next Generation Travel. Værgudene bø på heftig snøvær, men logistikken gikk allikevel som den skulle når en del av ideene fra samling 1 skulle testes i praksis.

Onsdag 30. og torsdag 31.mars var aktørene samlet til samling 2 i Next Genration Travel. Vi startet morgenen på Plassen med Byvandring med jazzvri ved Moldejazz og Bortgjemte juveler ved Romsdalsmuseet.

Etter en frisk start busset Aukra Auto oss til Midsundtrappene, der guiden tok oss med på Midsund Tripp Trapp opp til Aksla. Videre gikk inn til Midsund Marina der vi fikk servert Klæppsuppe. Det er en melkebasert suppe med boller av potetball og med gulerøtter og pinnekjøtt i, og smakte veldig godt. Videre sto Krabbevikbua, Antonbua og den nye Innendørs på programmet, før båten Lagertha tok oss med videre ut i øyriket.

Lagertha er the Northwest Experience sin nyervervede 50 pax hurtiggående båt. Vi fikk være med på jomfruturen med passasjerer på charter ut til Finnøya. Med charterbåter kan vi lage opplevelser som Sea Perspective and its world i Romsdalsfjorden og ute i øyriket.

Fra Finnøya tok vi ferge til Ona, der vi ble innlosjert på Onakaia. På Ona prøvde vi ut konsepter som Back to Basic med værvandring, Steffagården og omvisning på Ona fyr, og vi fikk omvisning på Classic Ona Havstuer sitt anlegg som er under oppussing før sommersesongen. Grunnet snøværet var det kun en som dristet seg til å prøve sjøbad, men en god del flere fikk en D etox med trommeyoga. I Bar O på Onakaia ble vi servert baccalao.

Morgen etter tok vi båten Lagertha fra Finnøya forbi Flatflesa og Bjørnsund til Bud. I Bud var det ny værvandring, og omvisning i kystfortet og inne i det innholdsrike kystmuseet. Fra Kystfortet gikk veien til World of Lanullva på Lyngstad.

Siste stopp var Bergtatt. I med Romsdalsmuseet har samarbeidshistorier og eventyr om det å bli bergtatt. Magisk var det også når yogadamene tok med yogatrommene på båtturen inne i marmorgruvene, - så her ligger det an for nye spennende opplevelser som kan bestilles.

Vi fikk også en smakebit på Blåtur for Kulturturister med Myldr, som møter med vri, der naturen, lyd, kultur og mat presenteres i en ny kontekst.

Jeg neste fase av utviklingsprogrammet skal vi invitere utenlandske reiselivsoperatører til visning på våre opplevelser, og de kommer til å delta både for å se det fine vi har å tilby, men også under konseptet 'make me better' der de kommer med tilbakemeldinger.

Bildet er hentet fra Midsundingen, foto: Magne Jonny Krumsvik https://midsundingen.no/kultur...

Vi har med Totjueto film fra Molde på utviklingen av Next Generation Travel, og vil komme med små videsnutter som kan brukes i formidlingen av opplevelsene når de er klare for salg.