Om innlederne på Romsdalskonferansen 2019

Fredrik Reinfeldt 2

Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt har nærmere 30 års erfaring med svensk, nordisk og internasjonal politikk. Han var svensk statsminister fra 2006–2014 og partiformann for de svenske Moderaterna fra 2003–2015. Reinfeldt forandret og fornyet Moderaterna, som under valget i 2006 gjorde historisk suksess. Sammen med kollegene sine i Alliansen dannet Reinfeldt en koalisjonsregjering som vant to valg på rad og styrte Sverige i til sammen åtte år. 

Hvordan påvirkes vi av forandringene i Norden, Europa og verden, og hvordan skal vi tilpasse og fornye oss? Hvilken type lederskap og hvilke erfaringer er viktige for å håndtere stadig forandring er noe av det han vil snakke om.

Erik Solheim

Erik Solheim

Er senior rådgiver i World Resource Institute og tidligere leder for FNs miljøprogram. Solheim var SV-leder i perioden 1987 til 1997 og utviklings- og miljøvernminister i Jens Stoltenbergs andre regjering fra 2005 til 2012. Han var leder for FNs miljøprogram og assisterende generalsekretær i FN fra 2016 til 2018. Solheim er og leder av Røkkes Plastic REVolution Foundation. Erik Solheim meldte nylig overgang fra SV til Miljøpartiet De Grønne, og uttalte i den sammenheng bl.a "De 15 viktigste lederne i næringslivet er mer grønne enn de 15 mest sentrale politikerne i Norge. De tenker langsiktig, er opptatt av miljøet og ser for seg at de skal skape mange jobber i fremtiden". 

Solheim vil fortell hvordan vi bør vise handlekraft for vekst i en global sammenheng, hvordan kan/bør næringslivet utnytte mulighetene internasjonalt for  å skape ny og bærekraftig virksomhet i Norge. Han vil og gi oss gode eksempler på hva som skjer der ute – og hvordan norsk næringsliv kan være med på å ligge i front ved å være framtidsrettet.  Flyskam og oljepolitikk er og stikkord.  

Neteland

Dagfinn Neteland

Administrerende direktør i Fjord og har tidligere vært konsernsjef i Vestlandsentreprenøren AS, HSD ASA  og Tide ASS, administrerende direktør i Gjensidige Vest og konserndirektør i Gjensidige Forsikring 1. Fjord1 det største fergeselskapet i Norge. De omsetter for vel 3 mrd kr, frakter 21,6 mill passasjerer og selger 800.000 sveler årlig. Fjord1 utvider stadig sin satsing og har sammen med Vy nylig etablert VyFjord1 Reiseliv AS som jobber med destinasjonsutvikling bla i Rauma hvor de skal bygge gondol mm. Neteland forteller om hvordan de styrer skuta i nye farvann for å være i front, skape verdier og arbeidsplasser.  

Kaj Westre 002

Kaj Bang Westre

Er daglig leder i Norsk Maritimt Kompetansesenter, investor og eiendomsutvikler og aktiv i styret i en rekke selskap. Han brenner for samfunns- og næringsutvikling og er blant annet  opptatt av at vi ikke må bli blinde på hva vi faktisk har. Med sin sunnmørske tilnærming vil han vise hva de legger i handlekraft. Kanskje selve oppskriften ? 

Evolant

Evolant UB

Evolant UB er en ungdomsbedrift bestående av Maren Flemmen, Tommy Strand, Sander Vestavik, Julie Hestholm, Jakob Flovikholm, Ane Sørensen og Evelyn Gautvik. De er elever ved Innovasjon og Ledelse ved Romsdal videregående skole. Sammen har de en visjon om å forbedre sikkerheten i den maritime næringen, samt gjøre bergingsaksjoner av skadde fartøy mer miljøvennlig, effektivt og økonomisk besparende. For sin innovative løsning vant de NM for ungdomsbedrifter og deltok senere i EM hvor daglig leder vant pris for beste lederskap.

Roger Finjord 2

Roger Finjord

Han har vært landslagssjef i kvinnefotball, Stabæk-trener og aktiv sjakkspiller. Hvorfor er det slik at noen ofte klarer å gjenskape gode prestasjoner, mens andre sliter med det samme? Hvordan gi godt samspill mellom mennesker og en klapp på skuldra en plass i bedriftskulturen? Roger Finjord forteller hvordan vi kan skape en kultur for handlekraft og der man presterer på sitt beste hver eneste dag. Han beveger seg sømløst mellom alvor og humor og sørger for både latterkuler og refleksjon, når han tar deg inn i alvoret i lederskap og samspillet mellom mennesker. Historiene er ekte og nære, og det sies at han treffer publikumet midt i hjertet med sine inspirerende foredrag.

Janne Morstøl

Janne T. Morstøl

Janne T. Morstøl er CEO i Maritech Systems AS. Hun har tidligere vært Chief Strategy Officer hos Nevion og har bred erfaring innen utviklingen av globale teknologiselskap, både som leder og styremedlem. Morstøl ser store muligheter innenfor den globale sjømatsektoren, og i 2018 åpnet Maritech Digital Seafood Innovation lab, den første sjømatfokuserte innovasjonslaben i sitt slag. Digitalisering og globalisering er sentrale drivere for Janne. 

Hun vil bla fortelle hvordan de tenker og jobber, hva som er hennes drivkraft og ledelsesfilosofien samt hva hun gjør som toppleder for å sikre at bedriften er i front uansett skiftende tider og markeder. 

Vanja L Braute

Vanja Langsåvold Braute

Hun er direktør både ved Scandic Seilet og Scandic Alexandra og har dermed ansvar for 75% av hotellkapasiteten i Molde. Braute har lang erfaring fra hotellbransjen og har blant annet vært direktør for Radisson Blu i Ålesund, Park Inn i Stavanger og Quality Hotel Alexandra i Molde. Rask omstilling og vertskap i verdensklasse ga Braute utmerkelse av den Amerikanske ambassaden etter «Viking Sky». Vanja vil i samtale med Arnt Sommerlund snakke bl.a om hvordan de tenker og jobber for å bli best i landet, hva som er hennes drivkraft og ledelsesfilosofi.

Kevin Og Grant

Kevin og Grant Solem

Kevin og Grant Solem er tvillingbrødrene bak firmaet Data og Bygg AS. Firmaet har 12 ansatte og tilbyr alt fra reparasjon av nettbrett til ombygging av hus og utleie av beltelift. De er hele tiden på utkikk etter nye forretningsmuligheter og foretar, for deres selskap, store investeringer. De er enig om det meste på jobb, men når det kommer til politikk så skiller de lag. Begge er medlemmer i kommunestyret i Aukra; Kevin for Ap og Grant for Frp. Å bygge opp et selskap sammen med bror din; hva er deres drivkrefter, hvordan tenker de og hva er ambisjonene og deres ledelsesfilosofi? Det vil de fortelle oss mer om!

Kathrine Aspaas

Kathrine Aspaas

Kathrine Aspaas er gründer, forfatter og foredragsholder, siviløkonom og har en master i internasjonal politikk. Hun har blant annet skrevet bestselgeren "Raushetens Tid – fra misunnelse til beundring". Om den sier Professor Linda Lai v/Handelshøyskolen BI; ”Prosjektet til Kathrine Aspaas er antagelig tiårets viktigste! Også sett fra en kritisk, kynisk bitch som meg selv!” I fjor høst startet hun landets første emosjonelle treningsstudio - Bli emosjonelt sterk! Over 6500 mennesker har meldt seg på siden lanseringen. 

Når datamaskiner og kunstig intelligens avlaster oss mennesker i massiv skala, er det logisk å utvikle den delen der vi mennesker har våre fortrinn: Omsorgsevne, selvinnsikt og emosjonell mestring er fremtidens superkrefter. Trygghet. Evne til å lytte. Mot til å gå ut av flokken. Dette er menneskets nye «software» i tiden vi går inn i. Aspaas vil fortelle hvordan vi kan behandle oss selv og hverandre for å bli handlekraftige og oppnå gode resultater. 

Grete Aspelund

Grete Aspelund

Grete Aspelund er administrerende direktør i Sweco Norge, en del av Europas største rådgivende konsulentfirma. Aspelund er utdannet sosialantropolog fra Universitetet i Oslo og har lederutdanning fra BI, IMD og Insead. Hun har tidligere jobbet bl.a i Oslo kommune, vært administrerende direktør i Rambøll Management Consulting og konsernsjef i Nemko. Moldenseren er nå bl.a styreleder i Abelia, styremedlem i Sintef og NHO. Mangfold, likeverd og tillit er stikkord som går igjen i hennes forklaring på hvordan lykkes med utvikling. 

 Å få lov til å være med og bidra til noe som er større enn en selv, tror Grete Aspelund motiverer flere og flere arbeidstakere.

Terje Sporsem

Terje Sporsem

Han er en av Norges mest drevne og allsidige stand-up-komikere med flere tusen show bak seg. Ålesunderen debuterte som standupkomiker på slutten av 1990 tallet og har siden den gang vært programleder eller fast deltaker i en rekke Tv og radio. Han står også bak boken «Den som fiser i heisen må dø» sammen med en kollega. Sporsem skal lose oss gjennom dagen med noen skrøner og sikkert litt tull, men samtidig fast i fisken og handlingsrettet.